Nyitókép: kisvardafc.com

 

Egy potenciális vezetőedző már ki esett a DAC  trénerjelöltjei közül. A dunaszerdahelyi futballklub az elbocsátott Németh Antal helyére keres sürgősen új mestert. Az eddig felmerült nevek, Joao Janeiró, Thomas Doll és Bölöni László közül az egyik szerződtetése már tárgytalan.

 

Joao Janeiró, a legutóbbi fordulóig még az NB I-et vezető Kisvárda vezetőedzője szintén a DAC kiszemeltjei között volt. A Kisvárda sportigazgatója, Révész Attila a klub hivatalos honlapján elismerte, hogy volt megkeresés, de Janeiró marad.

 

Király Zsolt: Ez így nem mehet tovább! Mitől beteg a DAC és mi hozhatná a gyógyulást?

 hirdetes_810x300  

 

Mint nyilatkozatából kiderül, a DAC egy ügynökségen keresztül kereste meg a klubot azzal, hogy kaptak is egy árajánlatot arról, mennyibe kerülne a vezetőedző kivásárlása élő szerződéséből.

 

„Valóban, a múlt héten megkeresett egy ügynökség bennünket, hogy vezetőedzőnk számára lenne ajánlata. Elmondtam az igényünket, hogy milyen áron válnánk meg most tőle, hiszen érvényes szerződéssel rendelkezik klubunkkal. Tárgyalásokig is eljutottunk, de mérlegelnünk kellett, hogy ilyenkor, szezon közben nagyon nehéz megfelelő edzőt találni, nehezebb, mint nyáron vagy télen. Ezért ezt a kockázatot nem szerettük volna bevállalni, miközben büszkék vagyunk rá, hogy játékosaink után már az edzőnk is felhívta magára a figyelmet. Eljöhet majd az az idő, amikor szó lehet az értékesítéséről, de most fontosabb a hátralévő mérkőzések minél jobb eredménye, emiatt nem tudtunk megállapodni a kérővel”

 

– nyilatkozta Révész Attila.

 

Szintén a magyar labdarúgással kapcsolatos hír, hogy a magyar válogatott vezetőedzője, a korábban szintén a DAC-nál is dolgozó Marco Rossi lényegében felajánlkozott a Sampdoria kispadjára. Mint ismert, Rossi anno az olasz elsőosztályú klub labdarúgója volt.

 

(Getty Images)
Marco Rossi. Kép forrása: itasportpress.it

 

Az itasportpress.it értesülései szerint, melyről a futballaréna.hu számolt be, a már vb kijutási esélyek nélkül álló magyar válogatott vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy szeretne a Sampdoria mestere lenni, ahonnan ha hívnák, nem tudna nemet mondani.

 

Néhány hete megkeresett egy csapat – idézte Marco Rossi szavait az olasz Itasportpress hírügynökség -, de csak annyit tudok mondani, hogy nem a Watford, ahová Claudio Ranieri ment. Az angol bajnokság lenyűgöz, mert ott jobb a sportot körülvevő közeg, és mindenekelőtt több időt adnak arra, hogy elsajátítsd az elképzeléseidet a játékról. Szinte soha nem szabadulsz meg egy edzőtől, inkább megbízol benne a szerződése lejártáig. Olaszországban ezzel szemben sokkal több a stressz, sokkal nagyobb a nyomás. A magyar válogatottal az Európa-bajnokságon továbbjutásra álltunk, ami nagy önbizalmat adott az egész keretnek és elégedettek vagyunk azzal, hogy nagyszerűen képviseltük az országot. Most, hogy kétszer kikaptunk Albániától, valószínűleg nem jutunk ki a világbajnokságra. Szeretnék visszatérni a klubedzőséghez

 

– mondta az olasz szakember, majd a hőn áhított kispadot is megnevezte.

 

– Szeretnék a Sampdoria edzője lenni. Ha hívni fognak, nem tudnék nemet mondani. De ez soha nem fog megtörténni, hacsak valaki a Sampdoria vezetőségéből ki nem esik az ágyból és nem veri be a fejét (nevet).

 

– jelentette ki Rossi.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.