László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 34 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Megjött a Messenger nagy újítása, senki sem tudja lehallgatni a beszélgetéseit

A végpont-végpont közti titkosítás lényege, hogy a felek közti üzenetváltás csak a két végponti eszközön olvasható el

Nyitókép: anymp4.com

 

Mark Zuckerberg a Facebookon jelentette be: mostantól a hang- és videohívásoknál is elérhetővé vált a végpont-végpont közti titkosítás.

 

Régóta szeretnék már a Facebook Messenger felhasználói, hogy a szolgáltatásnál bevezessék a végpont-végpont közti titkosítást.  Arról már korábban is lehetett hallani, hogy a Facebook dolgozik a titkosítás bevezetésén, ám Mark Zuckerberg még májusban úgy nyilatkozott: erre 2022 előtt egészen biztosan nem kerül sor, a végpont-végpont közti titkosítás elérhetővé tételére pedig hosszú távú projektként tekint a vállalat. Úgy tűnik azonban, hogy menet közben a helyzet megváltozott, olvasható a HVG cikkében.

 

A végpont-végpont közti titkosítás lényege, hogy a felek közti üzenetváltás csak a két végponti eszközön olvasható el: maga az üzenet titkosítva halad át a csatornán, a titkosítás feloldásához szükséges kulcs pedig a fogadó fél készülékén található. Ennek köszönhetően a kiberbűnözők nem tudják elolvasni a csevegés tartalmát. Mondanunk sem kell, mennyire hasznos ez akkor, ha érzékeny adatokat kell küldenünk a másiknak.

 

Augusztusban már arról szóltak a hírek, hogy jön a hang- és videohívásokba ez a megoldás, most pedig Mark Zuckerberg bejelentette, elérhetővé teszik a végpont-végpont közti titkosítást a Messengerben.

 

Zuckerberg begyejzésre szerint az újdonsággal a hang- és videohívásokat lehet ilyen módon titkosítani, a csoportos csevegéseknél, valamint a csoportos hang- és videohívásoknál pedig opcionálisan lehet majd ki- és bekapcsolni ezt a funkciót.

Mivel a bejegyzés nem részletezi, így minden bizonnyal az androidos eszközt és az iPhone-t használók, valamint a Messenger webes változatát használók is élvezhetik a biztonságos kommunikációt.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Almassy
2021. nov. 10. 04:43

Na, mindenki megnyugodhat, csak a FB főhadiszállásán fogják tudni a titkosítást visszafejteni...

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Király Zsolt

Király Zsolt, 42 éves közgazdász, a Körkép.sk alapító főszerkesztője. A 2015-ös Újságírói Díj nyertese oknyomozó kategóriában. Korábban a .týždeň-ben és a Heti Válaszban is publikált.

Hirdetés (X)

Kövessen minket