Nyitókép: SITA

 

Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter a mai kormányülés előtt elmondta, hogy jelenlegi helyzetünkben már nincs más lehetőség, mint a lockdown. Minden más megoldás populizmus.

 

A tárcavezető elmondta, hogy a kormány ülésén támogatni fogja Vladimír Lengvarský (OĽANO jelöltje) egészségügyi miniszter járványügyi csomagját.

 

„Nehéz megmondani, mit szavaz meg a kormány. Tárgyaltunk, tárgyalunk, Napjaink legfontosabb szava a felelősség, pontosabban a felelősség vs.populizmus. Hiszem, hogy a felelősség győzni fog,”

 

 hirdetes_300x300  

nyilatkozta Naď.

 

Mint elmondta, el tudja képzelni, hogy a beoltottak bizonyos kivételeket kapjanak. De hogy milyen lesz a végső verzió, nem tudta megmondani.

 

Két vagy háromhetes lockdown, bezárt éttermek, éjszakai kijárási tilalom – kemény döntésekre készül a kormány

 

Mária Kolíková igazságügyi miniszter szerint már túl sokáig folyik a tárgyalás a kivételekről. Kijelentette, hogy megfelel az alkotmánynak, ha az oltatlanokat kitiltják bizonyos helyekről.

 

„Ha figyelembe vesszük az Egészségügyi Világszervezet információit is, miszerint a beoltottak kevésbé terjesztik a vírust, akkor rendben van, ha mindezt mi is figyelembe vesszük a jogi szabályozásnál,“

 

mondta.

 

Járványügyi szakértők: Három hetes lockdownt és az iskolák többségének bezárását javasoljuk

 

Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter a kabinet mai ülése előtt elmondta, hogy megszavaz minden intézkedést, mely védi az emberek életét, egészségét és minimalizálja a gazdasági károkat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.