Nyitókép: Agnieszka Sadowska / Agencja Wyborcza.pl

 

Zavargásra került sor a nyugat-lengyelországi Wędrzyn település területén működő befogadóközpontban – közölte csütörtökön a wpolityce.pl lengyel hírportál. Az értesülést Joanna Konieczniak, a helyi határőrség szóvivője is megerősítette a PAP hírügynökségnek.

 

Migránsok egy csoportja azt követelte, hogy engedjék őket szabadon, többen a központot körülvevő kerítést rángatták – mondta el a szóvivő.  A határőrség a rendőrség támogatásával ellenőrzés alatt tartotta a helyzetet, összetűzésre nem került sor, és a migránsok közül sem szökött ki senki.

 

Anna Michalska, a határőrség országos szóvivője elmondta: a wędrzyni központban jelenleg mintegy 600 bevándorló tartózkodik, közülük 358-an iraki állampolgárok, valamennyien férfiak. Hétfői adatok szerint az illegális határátlépés miatt őrizetbe vett 1240 iraki közül 716-an kértek Lengyelországban nemzetközi védelmet. Azok esetében, akik nem nyújtottak be ilyen kérvényt, illetve nem kapták meg a menekültstátuszt, a lengyel hatóságok megkezdték a visszatoloncolási eljárásokat.

 hirdetes_300x300  

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!