Nyitókép: Gyimesi György fb-oldala

 

Jövő januárjától újra lesz magyar (pontosabban nemzetiségi) szervezeti egység az OĽaNO által irányított kulturális minisztériumban. Az ott dolgozó három alkalmazottat versenypályázat által választják majd ki, melyre várják az érdeklődőket.

 

„2022. január 1-jétől újra önálló osztályként működhet a kisebbségi kultúrák osztálya a kulturális minisztériumban, mégpedig egyenesen az illetékes államtitkár alatt. A szervezési rend változásáról a napokban döntött Natália Milanová (OĽaNO) kulturális miniszter. A magyar szempontból fontos kisebbségi osztály a továbbiakban három alkalmazottal fog működni. Az egyes pozíciókra versenytárgyalás lesz kiírva, amelyről értesítjük Önöket“

 

– tájékoztatott november végén Gyimesi György (OĽaNO) magyar nemzetiségű parlamenti képviselő.

 

 hirdetes_300x300  

 

A kulturális tárca tavaly augusztusban szüntette meg a működésképtelensége miatt önmaga által feleslegessé vált, alig két éve működő nemzeti kisebbségek kultúrájának osztályát. Az osztályt sajtóhírek szerint Rigó Konrád (Most-Híd) barátnője, Kún Kelemen Melinda vezette, aki a két év alatt alig pár napot dolgozott csak a hivatalban, mivel folyamatosan betegszabadságon volt.

 

A nem működő osztály helyett Gyimesi elmondása szerint egy működő szervezeti egységet szeretnének létrehozni.

 

A Gyimesi György által csak a kultúrmaffia fejének tartott Rigó Konrád államtitkári ideje alatt az előző, Smer – SNS – Most-Híd kormányzat alatt a tárca nyelvrendőrsége gyakran zaklatta a felvidéki magyar kulturális szervezeteket is. Ilyen tevékenységről a választások óta nem érkezett bejelentés a felvidéki magyar civil szféra részéről.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.