Nyitókép: MTI

 

Lengyelországban találkoznak ma az európai konzervatív pártok képviselői, hogy a jövőbeli jobboldali pártszövetség lehetőségeiről tárgyaljanak.

 

A varsói találkozón Orbán Viktor mellett Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, valamint a francia, spanyol, illetve több más ország politikai pártjainak képviselői is részt vesznek.

 

Orbán Viktor szombaton Marine Le Pennel is egyeztetett a lengyel fővárosban. Az európai konzervatív pártvezetők kétnapos munkaülésén a Brüsszelhez való viszonyulásról, a nemzetállamok jövőjéről, migránspolitikáról, valamint a család- és gyermektámogatási programokról is szót ejtenek.

 hirdetes_300x300  

 

Varsó, 2021. december 4.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje Varsóban 2021. december 4-én. Orbán Viktor európai konzervatív pártvezetõk munkaülésén vesz részt a lengyel fõvárosban.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki szintén ott van Varsóban, közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy:

 

 „Varsóban megtesszük a konzervatív jobboldali pártok szorosabb szövetsége irányába mutató következő fontos lépést.”

 

 

A varsói találkozás tehát várhatóan leteszi az alapjait az Európai Parlament új pártcsaládjának is, ahová az Európai Néppártból való távozását követően a Fidesz is kíván tartozni.

 

Részletek később.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Orbán Viktor

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!