László
  • HUF: 400.98
  • USD: 1.06
  • 22 °C
  • 34 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Egyre szigorúbbak az utazás szabályai Európában

Utazni gyakorlatilag mindenhova csak negatív teszteredménnyel lehet, a védettség igazolása már nem elég a repülőtéren.

Nyitókép: Euronews

 

Tovább szigorodnak a járványügyi intézkedések Európában az új típusú koronavírus omikron nevű mutánsa miatt, habár nincs jele, hogy súlyosabb megbetegedést okozna, mint az eddigiek. Utazni gyakorlatilag mindenhova csak negatív teszteredménnyel lehet, a védettség igazolása már nem elég a repülőtéren.

 

Írországban is negatív teszteredményt kérnek minden érkezőtől, és ezt pár napon belül egy ottani teszttel is meg kell erősíteni ahhoz, hogy szabadon lehessen közlekedni az országban. A szórakozóhelyeket is bezárta a kormány addig, amíg ki nem derül, hogy a forgalomban lévő védőoltások hatásosak-e az omikron-variánssal szemben is.

 

Svájcban is tesztelésre váltották a hatóságok az automatikus karantént, vagyis a negatív teszteredménnyel érkezők egy további teszttel kiválthatják a tíznapos vesztegzárat. Emellett egyre több helyre csak az oltottság igazolásával engednek be bárkit. A maszkviselés közösségi térben eddig is kötelező volt Svájcban.

 

Keddtől az Egyesült Királyságban is életbe lép ez a szabály: az utazóknak nemcsak az indulás előtti 48 órán belül, hanem az érkezés után legfeljebb két nappal is csináltatniuk kell PCR-tesztet, és a hatóságok csak az utóbbi negatív eredményének a megérkezése után oldják fel a karantént.

Franciaországban a mai kormányülésen dől el, hogy lesz-e újabb korlátozás az először Dél-Afrikából jelentett új koronavírus-mutáció aránylag gyors terjedésének megfékezésére.

 

Egyre nagyobb a felháborodás

 

Eközben Európa-szerte sokan tiltakoznak az oltatlanok hátrányos megkülönböztetése ellen, illetve a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tétele vagy annak lehetősége miatt. Ausztria után Németországban is ezt fontolgatja a kormány, de ehhez a törvényhozás jóváhagyására is szüksége van.

 

Európa-szerte tömegek tüntetnek a járvány miatti korlátozások ellen

 

A hétvégén már Koppenhágában is tüntettek, pedig Dániában egyelőre nem sokat szigorodtak a szabályok. Belgiumban a sokadik indulatos demonstrációt oszlatták a rendőrök a hétvégén: Brüsszelben könnygázzal és vízágyúval tudták csak megállítani a több ezres menetet, amely az Európai Unió székházai felé tartott.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket