Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Újabb halott bevándorlóra bukkantak a lengyel határőrök

Egy nigériai útlevél volt nála – továbbra is erős nyomás alatt áll a lengyel-fehérorosz határ

Nyitókép: Facebook/16 Dywizja Zmechanizowana

 

A lengyel hatóságok egy illegális bevándorló holttestére bukkantak egy, a határtól mintegy kilenc kilométerre lévő erdőben – jelentette a PAP állami hírügynökség. A rendőrség közlése szerint egy hátizsák és egy nigériai útlevél hevert a férfi holtteste közelében.

 

Eközben továbbra is rendkívüli nyomás alatt áll a Fehéroroszországgal közös határszakasz. Az elmúlt 24 órában mintegy 51 alkalommal kíséreltek meg illegális határátlépést a fehérorosz területről. Kedd este egy 35 fős, főként iraki állampolgárságú csoport próbálta meg áttörni a lengyel határt Czeremcha falu közelében – a csoportot őrizetbe vették. Anna Michalska, a határőrség szóvivője az újságíróknak elmondta, hogy a migránsokat fehérorosz katonák segítették, akik lézerfénnyel próbálták elvakítani a lengyeleket.

 

További incidensre került sor Kuźnica faluban, ahol köveket dobáltak a lengyel ellenőrzőpont felé, illetve Dubicze Cerkiewne közelében, ahol a fehérorosz katonák egy autóból szintén lézersugárral próbálták elvakítani a lengyel határőrség embereit.

 

Polskieradio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket