Huba
  • HUF: 406.52
  • USD: 1.01
  • 21 °C
  • 28 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Erősebb brit Covid-készültség

Az Egyesült Királyságban már szállítottak kórházba olyan koronavírus-fertőzötteket, akik az omikron változatot kapták el

Nyitókép: Euronews

 

Egy szinttel magasabbra emelte a járványügyi készültséget a brit kormány. Vasárnap az eddigi középső (hármas) fokozatról négyesre emelték a koronavírus elleni védekezés fokozatát az omikron variáns terjedése miatt.

 

Boris Johnson brit miniszterelnök azzal indokolta a magasabb szintű készültséget, hogy a tudósok szerint világossá vált, hogy két oltás nem nyújt elegendő védelmet a koronavírus-járvány újabb hullámában. Jó hírnek nevezte a brit kormányfő, hogy a harmadik oltás hatékonyan véd a komoly szövődmények kialakulása ellen. Boris Johnson hangsúlyozta, hogy barátaink, családtagjaink, az egészségügyi dolgozók és a munkahelyek védelméért is tesz, aki beadatja magának az emlékeztető oltást. Nem szabad várni, minél hamarabb tenni kell a biztonságunkért. A felelősségteljes hozzáállásért köszönetet mondott a kormányfő.

 

Az Egyesült Királyságban már szállítottak kórházba olyan koronavírus-fertőzötteket, akik az omikron változatot kapták el. Valószínűsítik, hogy az esetszám exponenciálisan növekszik a következő hetekben.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket