Nyitókép: SITA

 

Karácsony előtt röviddel nyugati szomszédunk szigorítja az országba való belépést. Hétfőtől, december 20-ától csak úgy kerülhetjük el a karantént, ha az oltás (vagy igazolás arról, hogy átestünk a fertőzésen) mellett 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel is rendelkezünk, vagy igazolással arról, hogy a harmadik adag vakcinát is megkaptuk.

 

A hírről Martin Klus (SaS) a külügyminisztérium államtitkára számolt be közösségi oldalán. Az osztrák kormány döntésének célja, hogy minél jobban korlátozza az omikron variáns várható masszív terjedését.

 

Mi várható december 20-tól? Mehetünk a repülőtérre?

 hirdetes_300x300  

 

Akik a fenti feltételeknek nem tesznek eleget, automatikusan 10 napos karantént kapnak, melyet az 5. nap után, negatív PCR-teszt birtokában lehet rövidíteni.

 

Kivételt csak a várandós kismamák élveznek, illetve, akik egészségügyi okok miatt nem oltathatják  be magukat.

 

Az ingázókra továbbra is a 3G szabály vonatkozik, azaz be kell mutatniuk az oltási igazolványt, papírt arról, hogy átestek a fertőzésen, illetve a negatív PCR-tesztet. Részletes információk hamarosan a szlovák külügyminisztérium oldalán lesznek elérhetőek.

 

Az átutazók számára, beleértve a schwechati reptérről indulókat, illetve oda érkezőket is, nem változik semmi. Ez érthető is, hiszen karácsony előtt sokan érkeznek haza külföldről. Fel kell készülni azonban arra, hogy az osztrák rendőrök rákérdezhetnek a végső célállomásra. Ekkor be kell mutatnunk, (például saját, vagy ismerősünk repülőjegyével), hogy tényleg csak a reptérre érkeztünk, és hagyjuk is el a országot.

 

További részletek itt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!