Nyitókép: Körkép.sk

 

A japán Meidzsi Egyetem kutatója, Homi Miyashita már évek óta dolgozik azon, hogy egy kijelző ne csak látványt, de ízeket is adjon a nézőnek. Mostanra ért révbe a munkája, számol be róla a HVG.

 

Az elmúlt években több izgalmas fejlesztés is történt a kijelzők terén. Megjelentek az első, hajlítható kijelzővel ellátott mobilok, a mini LED-es panelok pedig a képi minőség terén jelentenek egy komoly előrelépést. Most pedig egy japán kutató állt elő egy érdekességgel.

 

Homei Miyashita, a Meidzsi Egyetem mérnöke egy nyalogatható kijelzőt fejlesztett, és már el is készítette az eszköz prototípusát. A Taste the TV titka egy speciális szerkezetben rejlik. Ezen tíz olyan doboz található, amelyekben különböző ízek találhatók, a gép pedig a képernyőn megjelenő tárgy ízét keveri ki ezekből.

 hirdetes_810x300  

 

Amikor ez elkészül, egy, a képernyőre ragasztott fóliára permetezi azt a gép, a néző pedig megkóstolhatja. A szakember szerint ez a megoldás a koronavírus-járvány idején segíthet az embereknek, hogy kapcsolatot tartsanak a külvilággal. A cél, hogy úgy jussanak élményekhez, hogy közben el sem mennek hazulról.

 

 

A szakember az elmúlt egy évben 30 diák segítségével építette meg a televíziót, ami ha kereskedelmi forgalomba kerülne, nagyjából 100 ezer jenbe, vagyis körülbelül 286 ezer forintba kerülne. Szerinte az eszközzel a szakácsok és a sommelierek távoktatását is meg lehetne oldani.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!