Nyitókép: rt.com

 

Vladimir Putin orosz elnök csütörtöki, szokásos év végi sajtótájékoztatóján többek között a Télapónak is megköszönte, hogy államfő lehet. Egyúttal arra kérte a Télapót, hogy segítse őt abban, hogy megvalósíthassa Moszkva és az orosz polgárok terveit.

 

„Mindig jó kapcsolatom volt a Télapóval. (…) Köszönettel tartozom neki azért, hogy elnökként lehetek itt önökkel. Remélem, hogy nemcsak ajándékokat kapunk tőle, hanem teljesíti az emberek és az ország elképzeléseit is,“

 

mondta Putin.

 

 hirdetes_300x300  

Így válaszolt Putin az egyik, Velikij Usťug városából származó újságíró kérdésére. 1998-tól ebben a városban van a Télapó fiktív, hivatalos székhelye. Az újságírót az érdekelte, hogy mit mond az egyik helyi lakos állítására, miszerint a Télapó már 23 éve nem teljesítette a kívánságát.

 

„Kénytelen vagyok a Télapó védelmére kelni, és szeretném figyelmeztetni a neheztelőt, hogy a Télapó csak azoknak a fiúknak és lányoknak a kívánságát teljesíti, akik jók voltak,“

 

válaszolt Putin, hozzátéve, hogy az illetőnek érdemes lenne elgondolkodnia saját viselkedésén.

 

Oroszország elnöke minden év végén több órás sajtótájékoztató keretében válaszol komolyabb és kevésbé komoly kérdésekre.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!