Nyitókép: aktuality.sk

 

Varín (Várna) az utolsó hely Szlovákiában, ahol Jozef Tisoról elnevezett utca lehet. A rendőrség emiatt most vádat emelt a Zsolna melletti község 11 fős képviselő-testületének 10 tagja ellen, számol be róla az aktuality.sk hírportál.

 

A vád szerint a helyi képviselők az augusztusi testületi ülésen nem értettek egyet a Jozef Tisoról elnevezett utca átkeresztelésével.

 

Az utcanév így maradt az eredeti (egyébként helyesírásilag hibásan, ugyanis a szlovák ragozás szerint helyesen Ulica Jozefa Tisa kellene, hogy legyen).

 hirdetes_300x300  

 

Egyetértesz azzal, hogy Jozef Tisoról elnevezett utca legyen Szlovákiában?

Betöltés ... Betöltés ...

 

A NAKA a 10 helyi képviselő ellen az emberi jogok és a szabadság megsértésével kapcsolatos mozgalom iránti szimpatizálás vádjával indított eljárást.

 

Az érintettek a média érdeklődésére úgy válaszoltak, hogy fellebbeztek a vádemelés ellen és ártatlannak vallják magukat.

 

„Mindannyian törvénytisztelő családi életet élünk, képviselői mandátumunkat felelősségteljesen látjuk el a helyi polgárok javára, összhangban a törvényi előírásokkal,“

 

áll a reakciójukban.

 

A Varínban található Jozef Tiso utca az utolsó Szlovákiában, mely a korábbi fasiszta szlovák állam háborús bűnös elnökéről lett elnevezve.

 

Körkép.sk/aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!