Pál
  • HUF: 394.04
  • USD: 1.04
  • 23 °C
  • 37 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Felmérés: Az emberek 84,4 százaléka betartotta a járványügyi intézkedéseket

Több mint a fele azoknak, akik állították, hogy betartották az intézkedéseket, a találkozókon nem viselt szájmaszkot

Nyitókép: SITA

 

Az emberek 84,4 százaléka tartotta be tavaly november és december között a járványügyi intézkedéseket. A lockdown alatti személyes találkozót vagy látogatást legalább egyszer vagy többször az emberek 42,2 százaléka utasította vissza, derül ki a Hogy vagy, Szlovákia? című felmérésből.

 

A megkérdezettek közül szinten mindenki csak a barátaival, ismerőseivel, rokonságával találkozott zárt térben, miközben harmadik soha nem használt ezalatt szájmaszkot. Körülbelül egyharmaduk néha feltette, és ugyanúgy egyharmaduk legtöbbször, vagy mindig viselte.

 

A felmérés rámutat arra is, hogy azok, akik azt állították magukról, hogy nagyjából betartották, vagy szigorúan betartották az intézkedéseket, 55,5 százalékuk az ismerősökkel, rokonokkal, barátokkal való találkozások során soha nem vette fel a szájmaszkot.

A személyes találkozásokat 61,4 százalékban azok a nem beoltott emberek mondták le, akik tervezik, hogy beoltják magukat. Ellenben, 43,6 százalékban azok találkoztak másokkal, akik nincsenek beoltva és nem is tervezik, hogy felveszik az oltást.

 

A felmérés december 12-16. között 1000 személy bevonásával az MNFORCE ügynökség és a Seesame kommunikációs ügynökség végezte a Szlovák Tudományos Akadémia Szociológiai Intézetének és Szociálkommunikációs Kutatási Intézetének együttműködésében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Dzsoni
2022. jan. 05. 22:47

Nooooormális?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket