Nyitókép: SITA

 

A válaszadók több mint fele nem számol azzal, hogy háztartásuk bevétele emelkedne.

 

Tízből nyolc szlovák állampolgár gondolja úgy, hogy háztartásuk kiadásai idén emelkedni fognak. A többségük szerint a kiadások havi szinten 40-120 euróval emelkednek. 20 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy havi szinten több mint 200 euróval kell majd többet fizetniük. A reprezentatív felmérést 2021. december elején a Home Credit Slovakia felkérésére a Stem/Mark ügynökség készítette.

 

Miközben a kiadások terén növekedéssel számolnak, a bevételek tekintetében már más a helyzet. A megkérdezettek több mint fele úgy látja, hogy bevételei nem fognak emelkedni.

  hirdetes_300x300   

 

A háztartások 25 százaléka fogalmazott úgy, hogy a megemelkedett megélhetési költségek nem jelentenek majd problémát számukra. 20 százalékuknak 121-200 euró közti havi többletbevételre lenne szüksége ahhoz, hogy a drágulást finanszírozni tudja.

 

További 11 százalék pedig azt mondta, hogy 400 eurónál is több kellene számára, hogy ki tudja gazdálkodni a megemelkedett költségeket.

 

A háztartások anyagi kilátásai a kiadásokkal kapcsolatos terveiken is visszatükröződnek. Több mint felük nem tervez semmilyen nagyobb kiadást idén. Ha mégis, akkor azt 70 százalékuk saját megtakarításaikból kívánják finanszírozni. 13 százalék hitelt venne fel, több mint 20 százalékuk pedig kölcsön és megtakarítások kombinációjából szerezne rá pénzt.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!