Nyitókép: Nemzeti Sport

 

Szinte óránként változik a helyzet Novak Djokovics Australian Openen való indulása körül. A koronavírus-fertőzésen az elmúlt időszakban kétszer is átesett világelső szerb teniszező oltatlanul érkezett Ausztráliába, majd karanténba helyezték, és a kiutasítás veszélye fenyegette.

 

Hogy hol tart most a történet, annak összefoglalásához a Nemzeti Sportot hívtuk segítségül.

 

Fokozódik a fejetlenség Novak Djokovics ügyében: nem sokkal azt követően, hogy a szerb sajtó beszámolt a teniszező őrizetbe vételéről, az ausztrál The Age újságírójának, Paul Sakkalnak több forrás is megerősítette, hogy tévesek a Djokovics család által közölt információk, vagyis az ausztrál hatóságok nem veszik őrizetbe a világ első számú teniszezőjét.

 hirdetes_810x300  

 

A források szerint az erős rendőri jelenlétre azért van szükség, mert nagyon sokan összegyűltek Djokovics és ügyvédjei főhadiszállása előtt, s a biztonsági erők a rendet próbálják megőrizni.

 

Az információt a szerb SportKlub újságírója, Szasa Ozmo is megerősítette, aki hozzátette, hogy még mindig nem tudni, hogy Alex Hawke bevándorlási miniszter visszavonja-e a Djokovicsnak kiadott vízumot.

 

A The Age megjegyezte, a bevándorlásügyi miniszter hétfőn biztosan nem dönt Djokovicsról, aki időközben elhagyta ügyvédjei irodáját – más kérdés, hogy ez nem ment könnyen, a tüntetők egy része ugyanis elállta az utat, üvegeket dobált a járműre, sőt akadt olyan is, aki az autó tetején ugrált.

 

Djokovics továbbra is indulna az AO-en

 

Ma Belgrádban Djokovics családtagjai sajtótájékoztatót tartottak, ahol elmondták az elmúlt napok történéseit. Eredetileg úgy volt, hogy Novak is bejelentkezik, de ez végül elmaradt. Helyette még a sajtótájékoztató alatt egy képet posztolt közösségi oldalán, melyen az látszik, hogy egy teniszcsarnokban edz.

 

Djokovics kálváriájáról ITT és ITT írtunk bővebben.

 

Körkép.sk/Nemzeti Sport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.