Nyitókép: olympica.com

 

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) arra hívta fel a pekingi téli olimpián szereplő sportolók figyelmét, hogy legyenek elővigyázatosak, amikor kínai húst fogyasztanak.

 

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz kiemelte: a félelem nem alaptalan, mivel már számos példa akadt rá a múltban, hogy egyes versenyzők azért vesztettek rajta a doppingvizsgálaton, mert anabolikus szteroidtól szennyezett húst ettek. A tiltólistán szereplő ilyen szerek egyike a klenbuterol, amelyet néhány országban – így Kínában – az állattenyésztésben előszeretettel használnak az izomtömeg és a húshozam növelésének elősegítésére.

 

A WADA azt javasolta a februári olimpián résztvevő sportolóknak, hogy „csak olyan helyeken étkezzenek, amelyekre a szervezők határozottan engedélyt adtak”. A portál szerint a fertőzött hús fogyasztásának veszélye alapvetően csekély Pekingben, mivel a versenyzők az olimpiai faluban laknak és étkeznek, maximálisan biztonságos körülmények között. A zárt láncú, buborék rendszerben a sportolók nem érintkezhetnek a külvilággal, így nem látogathatnak el olyan éttermekbe, ahol szennyezett húst árulhatnak.

 hirdetes_810x300  

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.