Nyitókép: Körkép.sk
Váratlan botlását követően Portugáliát feltétlenül le kell győznie a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon. De van-e még remény a továbbjutásra döntetlen, sőt újabb vereség után is? Mennyit számít a gólkülönbség a vasárnapi meccsen? Kinek a győzelme lenne gyümölcsöző számunkra a Hollandia–Izland meccsen? A számtalan kérdőjelre az M4 sport  cikke kínált választ.

 

Mivel a magyar válogatott meglepetésre 31–28-as vereséget szenvedett a kontinensviadal nyitányán Hollandiától, máris elég bonyolult helyzet állt elő a B csoportban, s a mieink útja innen már biztosan csak kanyargós lehet a középdöntőbe.

 

Férfi kézilabda Eb – Elveszítette első meccsét a magyar válogatott

 

A magyar válogatott sorsa már nincs teljes mértékben a saját kezében, azaz két győzelemmel sem garantált a középdöntős részvétel – igaz, jó esély mutatkozna rá.

 hirdetes_300x300  

 

Amennyiben a magyar válogatott legyőzi Portugáliát, esélye a másik mérkőzés végeredményétől függetlenül megmarad, hogy odaérjen a csoport első két helyére, egyben ez az aktuális rivális búcsúját is jelentené a viadaltól. Bár a jelenlegi lebonyolításban az egymás elleni eredményeknek jóval nagyobb szerepük van esetleg pontegyenlőség esetén, a B csoportban könnyen előfordulhat majd körbeverés a harmadik forduló végére, ott pedig a gólkülönbség rangsorol, így semmiképpen sem árthat, ha Gulyás István együttese vasárnap nemcsak legyőzi a portugálokat, de legalább öt gólt számol rájuk – azaz többet, mint Izland. Természetesen a legfontosabb a két pont megszerzése lesz, így aligha elképzelhető, hogy esetlegesen egy-két gólos előnyben Lékai Mátéék kapkodnának majd a minél nagyobb különbség kialakításáért.

 

 

Amennyiben a magyar válogatott döntetlent játszik Portugáliával, még mindig végezhet csoportja első és negyedik helyén is, igaz, ez az állapot lehet, hogy csak két óráig áll fenn, a napi első meccs iksze után ugyanis Hollandia egy győzelemmel bebiztosíthatná a csoportelsőséget.

 

 

Amennyiben a magyar válogatott vereséget szenved Portugáliától, sorsa gyakorlatilag megpecsételődik. Egyetlen esetben lehet mégis középdöntős: ha Hollandia mindkét hátralevő csoportmeccsét megnyeri, a magyar együttes úgy győzi le utolsó ellenfelét, hogy a Magyarország, Izland, Portugália minimeccsből a legpozitívabb gólkülönbséggel jöjjön ki. Azaz minimális kudarc a portugálok, fölényes siker Izland ellen. Őszintén szólva, ehhez kisebbfajta csoda kellene.

 

Tehát a magyar csapat csoportkörös búcsúja csak akkor válhat vasárnap biztossá, ha kikap Portugáliától, Izland pedig pontot szerez Hollandia ellen.

 

M4Sport/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!