Botond, Mózes
  • HUF: 385.63
  • USD: 1.04
  • 16 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Covidbiztos robotok szolgálják majd ki a versenyzőket az olimpiai faluban – Videó

A rizst, a tésztát és a hamburgereket teljes egészében robotok főzik, készítik.

Nyitókép: olympic.sk

 

Kína az olimpiai falu éttermében is igyekszik minimálisra csökkenteni a kontaktusok számát, ezért robotizálta az ételek készítését és felszolgálását, írja a HVG.

 

A tervek szerint február 4-én startol el a 2022-es téli olimpia, amire a rendező Kína komoly erőkkel készül annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány ne zavarjon be a lebonyolításba. Ennek érdekében Peking „zéró korona politikát” vezet be: ha egy olimpikon autóbalesetet szenved, nem lehet segíteni neki.

 

Bár az olimpiai faluban még most végzik az utolsó simításokat, az étterem már nemcsak elkészült, de működni is képes. Az alábbi videóból pedig az is kiderül, a járvány miatt nem éppen hétköznapi módon készülnek az ételek, és a szervirozás sem olyan lesz, mint amilyet máshol megszokhattunk.

 

 

Mint kiderült, a megrendelt ételek a plafonról, egy emelő segítségével érkeznek meg az egyes asztalokhoz, ahonnan csak el kell vennie azt a megrendelőnek. Ennek köszönhetően nem kell sorban állni érte, és a pincérrel sem kell érintkezni. Az asztalokat négy részre osztották a szervezők, az ott ülőket plexi választja el egymástól.

 

Még ennél is érdekesebb, hogy a rizst, a tésztát és a hamburgereket teljes egészében robotok főzik, készítik. A sportolók láthatják, hol tart épp a folyamat, a kész ételt pedig egy nyíláson keresztül tudják átvenni. A szervezők bíznak benne, hogy a megoldással megelőzhető lesz, hogy az olimpiai faluban is megjelenjen a koronavírus. Mindez azonban nehéz lesz, ugyanis három héttel az olimpia előtt megjelent az omikron Pekingben.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket