Nyitókép: Militärkommando Burgenland

 

Hajtóvadászat indult az embercsempész után, aki tegnap rálőtt négy osztrák katonára az osztrák–magyar határon. Az már kiderült, hogy egy 26 éves moldáv férfiról van szó, aki egy tucat afgán migránst próbált átcsempészni a határon.

 

A határt őrző osztrák katonák rutinellenőrzés miatt akarták megállítani a kocsit hétfőn, a férfi azonban menekülni kezdett, az egyik katonának arrébb kellett ugrania előle, hogy el ne üsse. A sofőr ezután sem állt meg, a kocsival először egy szántóföldre hajtott, majd több migránssal együtt kiugrott az autóból, kétszer az őt üldöző osztrákokra lőtt és a rendelkezésre álló információk szerint ezt követően Magyarország felé vette az irányt, így nemcsak az osztrák, hanem a magyar hatóságok is nagy erőkkel keresik.

 

A migránsokat sikerült elfogni, a lövöldöző azonban jelenleg is szökésben van. Az osztrák rendőrség közölte: egy 26 éves moldáv férfiról van szó. Társát, egy szintén moldáv fiatalembert (22) elfogták.

 hirdetes_300x300  

 

A Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei több tucat rendőr, páncélautó, drónok és keresőkutyák segítségével keresik az embercsempészt, egyelőre sikertelenül.

 

Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!