Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

 

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre Kórházban. A tűzoltók nagy erőkkel – 18 gépjárművel – vonultak a helyszínre. A lángok a kórház egyik többszintes épületének földszintjén, egy detoxikáló helyiségben csaptak fel. Délelőttre már sikerült eloltani a lángokat. A tűz során egy ember meghalt, 56 embert pedig másik kórtermekbe kellett áthelyezni – számolt be az M1 Híradó.

 

Az Országos Mentőszolgálat a segélyhívást követően hét mentőegységet riasztott a helyszínre. Sajnos egy fiatal nő olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Az M1 tudósítójának beszámolója szerint az épület emeleti ablakaiból plédeket dobáltak ki, hogy a tűz miatt a szabadba kihozott betegeket megvédjék a hidegtől. A betegekért az oltás és a mentés ideje alatt folyamatosan érkeztek a mentőautók. Voltak, akiket más kórházba kellett szállítani.

  hirdetes_300x300   

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben tudatta: Kásler Miklós miniszter a helyszínen tájékozódott arról, hogy a betegek, az őket gyógyító és ápoló orvosok, ápolók, valamint a teljes személyzet biztonságban van, és a főigazgatót minden segítségéről biztosította.

 

Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!