Nyitókép: Euronews

 

Benyújtotta lemondását Kay-Achim Schönbach, a német haditengerészet parancsnoka az ukrajnai válsággal és Oroszországgal kapcsolatban tett ellentmondásos kijelentései miatt. Schönbach indiai látogatása során beszélt arról, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök tiszteletet érdemel.

 

A német kormányban ingerültséget váltott ki az admirális pénteki szereplése: Schönbach indiai látogatása során azt mondta, a Krím félszigetet Ukrajna elvesztette, és „nonszensznek” nevezte, hogy Oroszország újabb ukrán területet akarna kisajátítani – ezzel nyíltan ellentmondott Németország és partnerei álláspontjának. Vlagyimir Putyin motivációjával kapcsolatban kijelentette, az orosz elnök csak tiszteletet vár el, és valószínűleg meg is érdemli azt. Ezt a kívánságát, mint mondta, könnyű teljesíteni.

 

Schönbach magát „nagyon radikális római katolikus kereszténynek” is nevezte. Hisz Istenben, ezért jónak tartaná, ha Kína ellen a keresztény Oroszországra mint partnerre számíthatna:

 hirdetes_400x285  

 

„Indiának és Németországnak is szüksége van Oroszországra, Kína ellen szükségünk van Oroszországra, még ha nem is demokrácia”

 

– mondta Schönbach, aki egy indiai think tank felkérésére tartott előadást.

 

Euroewnews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.