Magyar világ – új névvel folytatódik az összmagyarság értékeit őrző magazinműsor a Dunán - Körkép.sk
Friss hírek

Magyar világ – új névvel folytatódik az összmagyarság értékeit őrző magazinműsor a Dunán

A Dunán minden szombaton reggel látható adást a Duna Worldön ismétlik vasárnap reggel és kedden délután.

Nyitókép: MTVA

 

Magyar világ címmel tér vissza január 22-én a korábban Térképként ismert, a Kárpát-medencében élő magyarokról szóló magazinműsor a Dunára. A nemzet televíziója évtizedek óta hiánypótló szerepet vállal a magyarságot összekötő kulturális értékek gyarapításában. Ebben a szellemiségben az új névvel jelentkező műsor továbbra is figyelemreméltó témákkal várja a nézőket, bemutatva a magyar világot.

Külhoni történetekkel, formabontó kezdeményezésekkel várja a Magyar világ című magazinműsor január 22-től a nézőket. A Dunán minden szombaton reggel látható adást a Duna Worldön ismétlik vasárnap reggel és kedden délután.

A Kárpát-medencében élő magyarokról szóló magazinműsor január 22-én ellátogatott Farkaslakára, Tamási Áron szülőfalujába, ahol több Kárpát-medencei színtársulat is fellép 2022-ben, a Tamási Áron-emlékév apropóján. A kultúra napi műsorban a színjátszásnál maradva, a nézők a Csíki Játékszín különleges Csárdáskirálynő előadásáról tudhattak meg részleteket.  A társulat évente négy nagyszínpadi darabot, több stúdiószínházi produkciót és mesejátékokat is kínál a nagyérdeműnek.

 

A Magyar világ szombat reggeli adásában megismerhették a rangos színházi díjjal, a Pataki-gyűrűvel elismert László Sándor vajdasági színművészt. A műsor nézői kincsnek számító felvételeket is láthattak, amelyekben az idősebb generáció tagjai meséltek történeteket a múltról.

 

MTVA sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket