Nyitókép: kulhonimagyarok.hu

 

Kihirdették a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága által decemberben meghirdetett Minden szava arany című videós pályázat eredményeit. Egy erdélyi és két magyarországi alkotás nyerte a fődíjat.

 

Az eredményhirdetés kapcsán közösségi oldalán közzétett videójában Potápi Árpád János államtitkár úgy fogalmazott: „Erős nemzetünk támaszai és talpkövei közösségeink idősei, mert a magyarsághoz való ragaszkodásuk, szívósságuk, kitartásuk, munkájuk miatt lehetünk ma itt, cselekvő nemzetünk tagjaiként.”

 

Az államtitkár kiemelte:

 hirdetes_810x300  

 

„Nagy örömünkre sok fiatal döntött úgy, hogy a decemberi ünnepi időszakban velük beszélgessen arról: hogyan kell, és hogyan érdemes élni?”

 

Kiemelte:

 

„Szívből gratulálok a nyerteseknek, és mindazoknak, akik időseink iránymutatását meghallgatják és befogadják! Isten éltesse időseinket sokáig jó erőben, egészségben!”

 

A Nemzetpolitikai Államtitkárság által december 2-án meghirdetett amatőr videós pályázatára 14 és 30 év között fiatalok jelentkezhettek. A feladat az volt, hogy készítsenek interjút nagyszüleikkel, dédszüleikkel, vagy olyan idős emberrel, akire felnéznek, arról: hogyan kell és hogyan érdemes élni. Mi az, ami igazán fontos az életben? Erre a kérdésekre kereste a választ a pályázat.

 

A pályázat fő célja az volt, hogy nagyszüleink, időseink inspiráló gondolatait, élettapasztalatait összegyűjtsük és bemutassuk, hogy azok példaként szolgáljanak a fiatalok számára.

 

A felhívásra a Kárpát-medence minden részéről, a külhoni területekről és Magyarországról egyaránt érkeztek alkotások. A zsűri döntése értelmében az első helyezett Deák András: Berci bácsi története (Erdély), a második Vámosi Áron: Rövid interjú dédmamámmal (Magyarország), a harmadik Kiss Gergely: Kíves Zoltán gondolatai (Magyarország) című alkotása lett.

 

A három első helyezett mellett 18 különdíjasról is döntött a zsűri, akik a fődíjasokhoz hasonlóan értékes nyereményekben részesülnek.

 

A különdíjasok listája, valamint a videópályázat eredményeivel kapcsolatos bővebb információk ITT, valamint ITT a olvashatók.

 

 

Nemzetpolitikai Államtitkárság sajtóhír/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!