Nyitókép: messengernews.fb.com

 

A Facebook, vagyis Meta pár éve kezdte el elterjeszteni a végpontok közti titkosítás lehetőségét, amivel megvédhetők az üzenetküldőben megosztott tartalmak. A funkció mostanra mindenkihez megérkezett, számol be róla a HVG.

 

Minden messengeres felhasználónál, így Magyarországon és Szlovákiában is élesítette a végpontok közti titkosítás funkcióját a Meta. A fejlesztés nagyobb fokú adatvédelmi lehetőséget rejt, miközben a csevegés mikéntje gyakorlatilag semmit nem változik.

 

A végpontok közti titkosítást pár éve kezdte el bevezetni Mark Zuckerberg cégbirodalma. Ahhoz azonban, hogy mindenki használhassa, a fejlesztési folyamat kicsit elnyúlt, így a lehetőség csak most, 2022 január végén érkezett meg a felület összes, regisztrált felhasználójához.

 hirdetes_810x300  

 

A mobilokon használható, biztonságosabb chatet kétféleképpen lehet aktiválni a Messengerben. Az egyik, ha a felhasználó a beszélgetésben felfelé pöccintve ír be valamit. Ilyenkor a beírt szövegek automatikusan eltűnnek az ablak bezárultával. A másik a titkos kommunikáció, vagyis, amikor a chat úgy indul, hogy a kezdeményező elrejti a partnerével folytatott diskurzust.

 

Ehhez annyit kell tenni, hogy a Messengerben, a jobb sarokban lévő üzenetírás ikonjára nyomunk, majd a felugró menüben, szintén a jobb oldalt található lakat ikont jobbra húzzuk.

 

Ezután már csak azt a partnert kell kiválasztani, akivel beszélgetni szeretnék, ám a korábbiakhoz képest sokkal biztonságosabban: az így zajló kommunikációt ugyanis senki nem fogja látni. Ha akarjuk, csoportot is létrehozhatunk így, és persze hangalapú csevegést is folytathatunk, ugyanilyen feltételek mellett.

 

A fejlesztés nagy előnye, hogy szinte semmiben nem tér el a rendes chattől: ugyanúgy lehet használni gifeket, matricákat és reakciógombokat is, sőt, a válaszlehetőség is adott.

 

HVG/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!