Nyitókép: diningguide.hu

 

„Egy csésze kávé minden olasz számára társadalmi és kulturális rituálét jelent, mely visszatükröződik a kultúrában is és az egész országot megbabonázza Nápolytól Rómán és Milánón át Velencéig és Triesztig“ – fogalmazott Gian Marco Centinaio, az olasz mezőgazdasági minisztérium államtitkára, a kérvény bejelentésénél.

 

„Ez nemzeti identitásunk elvehetetlen része, közösségi kapcsolataink kifejezése, ami által az egész világ ismer bennünket,“ tette hozzá.

 

A gasztronómiához kapcsolódó különböző kulturális szokások, az élelmiszergyártás, az étel- és italfogyasztás gyakran szerepel az UNESCO világörökségi listáján. Törökország például sikeresen rögzítette saját kávékultúráját, az olaszok pedig többek között a nápolyi pizzát.

 hirdetes_400x285  

 

Olaszország már korábban szerette volna, ha felkerül az UNESCO listájára saját eszpresszó kultúrája, de 2019-ben egy formális hiba miatt nem jártak sikerrel.

 

„A jelölés különösen fontos most, amikor a járvány a személyes kapcsolatainkat is negatívan befolyásolta. Olaszországban ugyanis bevett szokás, jellemző kulissza a bárokban elfogyasztott rövid, erős fekete”

 

– indokolta Centinaio

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!