Emese, Sarolta
  • HUF: 402.59
  • USD: 1.04
  • 18 °C
  • 30 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Fontos funkció jött a Messengerbe: jelzi, ha a másik képernyőképet készített az üzenetünkről

Jelzés, hogy a másik is tudatában legyen vele, valamit lementettek a beszélgetésből. Ugyanakkor vannak gyenge pontjai.

Nyitókép: HVG

 

A Facebook üzenetküldője több olyan megoldással is bővült, ami az adatainkkal való visszaélés lehetőségét csökkenti. Ezek egyike a képernyőképek készítéséhez kapcsolódik, olvasható a HVG cikkében.

 

A Facebook üzenetküldőjében, a Messengerben immár mindenki számára elérhető a végpontok közti titkosítás. Ez megakadályozza, hogy illetéktelenek hozzáférjenek a kommunikációhoz, illetve annak tartalmához, legyen szó hang- vagy szövegalapú diskurzusról. Ez azonban csak az egyik védelmi lehetőség, amit a népszerű szolgáltatás kínál.

 

A Messenger ezt megelőzően aktiválta az úgynevezett eltűnő üzeneteket, amik 12 órával a megnyitásuk után automatikusan törlődnek. A funkcióhoz pedig tartozik egy igen hangsúlyos, szintén adatvédelmi fejlesztés: ha bárki képernyőképet készít a beszélgetésről, akkor arról a partner is tudni fog.

 

Hogy mire kell pontosan gondolni, arra Mark Zuckerberg minap írt Facebook-bejegyzése mutat rá igazán. A Facebookot üzemeltető Meta főnöke feleségével váltott néhány szót a felületen, amikor a nő egy képernyőképet készített. A felvétel maga nem látszik, csak az, hogy elkészült. Ez azonban a másik fél számára is információ, hiszen tudni fogja, hogy csevegőpartnere megörökített valamit.

 

A fejlesztés azt persze nem teszi lehetővé, hogy a képernyőképet távolról töröltessük; így inkább csak jelzés, hogy a másik is tudatában legyen vele, valamit lementettek a beszélgetésből. Az újdonság egy másik gyenge pontja, hogy az csak az eltűnő üzeneteknél működik, a hagyományos (normál) chatben nem. Ráadásul a biztonságosabb üzengetés sem automatikus, azt a felhasználónak kell aktiválnia, miután a partnert kiválasztotta. A felület a chatablakon belüli felfelé suhintással hívható elő, értelemszerűen csak mobilon.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket