Nyitókép:vanityfair.com

 

A Facebook anyavállalatának értéke több mint 230 milliárd dollárral zsugorodott, így a Meta Platforms vezetőjének, Mark Zuckerbergnek a magánvagyona is 31 milliárd dollárral csökkent.

 

A Facebook nevű közösségi oldalt birtokló Meta Platforms piaci értéke csütörtökön a vállalat történetének legnagyobb napi veszteségét produkálta. A Meta Platforms részvényeinek értéke 26,4 százalékkal csökkentek azután, hogy a vállalat közzétette negyedéves jelentését.

 

A cég piaci értékének csökkenése eredményeként Mark Zuckerberg magánvagyona is 31 milliárd dollárral lett kevesebb. Ez az összeg annyi, mint Észtország éves nemzeti összterméke.

 hirdetes_810x300  

 

A Meta most nyilvánosságra hozott adatai alapján a Facebook-felhasználók száma is csökkent, amire a vállalat 18 éves története során most először került sor.

 

A Facebooknak jelenleg 1,929 milliárd felhasználója van, míg a legutóbbi számok 1,93 milliárdról szóltak. A Meta egyébként előre jelezte, hogy lassul a növekedése, tekintettek a konkurencia, azaz az egyéb közösségi platformok előretörésének.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.