Ibolya
  • HUF: 393.88
  • USD: 1.02
  • 20 °C
  • 31 °C
Friss hírek

A világ legrosszabb dalaival próbálták hazaküldeni a korlátozásellenes tüntetőket Új-Zélandon

Régi slágerekkel és youtube-os gyerekdalokkal igyekeztek távozásra bírni a tüntetőket

Nyitókép: Euronews

 

Régi slágerekkel és youtube-os gyerekdalokkal igyekeztek távozásra bírni a járványügyi korlátozások ellen egy hete tiltakozókat az új-zélandi parlamentnél.

 

Sem Barry Manilow hetvenes évekbeli érzelmes dalai, sem a géphangon gügyögő Babacápa nem térítette jobb belátásra a tüntetőket, akik olykor a hangszórókkal együtt énekelték a Parlamentből hallatszó számokat. Az egy hete a fővárosban sátorozó korlátozásellenesek az egyes szakmák számára kötelező koronavírus elleni oltást és az egyes zárt közös terekben kötelező maszkviselést kifogásolják.

 

Azt kívánják az új-zélandi néptől, hogy az összes közegészségügyi intézkedést vonjuk vissza – mondta Jacinda Ardern miniszterelnök. – Amikor az esetszámok és az egészségügyi kockázat egyre nő, azt akarják, hogy vonjuk vissza azokat az intézkedéseket, amelyek idáig megóvtak minket a járvány pusztításától – bocsássák meg nekem, de erről a javaslatról nagyon határozott véleményem van.

A fővárost, Wellingtont sátrakkal megszálló korlátozáselleneseket már a múlt héten a rendőrök megpróbálták eltávolítani, de a tiltakozás nem ért véget. Új-Zéland a járvány elején szigorú határzárat és kijárási korlátozásokat vezetett be, így az ötmilliós szigetországban mindössze 53 áldozata volt a koronavírusnak.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket