Nyitókép: euractiv.com

 

„Soha nem fogjuk megengedni, hogy megmondják nekünk, mit tegyünk vagy mondjunk. Éljen Bulgária, Magyarország, Orbán, a Fidesz, éljen a nemzetállamok Európája,”

 

mondta a bolgár EP-képviselő, Angel Džambazki.

 

A politikus szerdán köszöntött egy náci karlendítéssel az Európai Parlament üléstermében. Az intézmény vezetése elítélte a cselekedetet és már vizsgálja az incidenst.

 hirdetes_810x300  

 

Džambazki cselekedetét a kamerák is rögzítették:

 

 

 

A bolgár politikus korábban felszólalásában kritizálta Brüsszelt a Magyarországgal és Lengyelországgal szembeni jogállamisági eljárás elindítása miatt.

 

 

Džambazki a Twitter-oldalán később gyalázatosnak nevezte azt is, hogy az Európai Unió Bírósága szerdán úgy döntött, hogy Brüsszel összevonhatja az uniós pénzügyi támogatásokat a tagországokban való jogi helyzet elveinek megítélésével.

 

A bíróság ezen döntését Varga Judit igazságügyi miniszter is élesen bírálta, szerinte ugyanis politikai ítélet született.

 

 

Az elmúl napokban a szlovák parlamentben is hasonló eset történt, amikor a szélsőjobbos Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke ragadtatta el magát hasonló cselekedetre. Kotleba bal kézzel lendített, a jobb kezében ugyanis egy síp volt, amivel az éppen zajló parlamenti ülést zavarta.

 

Náci karlendítés Kotlebától a szlovák parlamentben? (Videó)

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.