Pál
  • HUF: 394.04
  • USD: 1.04
  • 23 °C
  • 37 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Milyen számot látsz a képen? Vigyázz, a szemed átverhet

Az, hogy ki milyen számot lát, azon múlik, hogy a szeme mennyire képes megkülönböztetni a hátteret az előtértől.

Nyitókép: twitter

 

Rengeteg olyan kép és fotó létezik az interneten, amelyek képesek átverni az ember szemét. Ezekbe a felhasználók mást és mást látnak bele, ami miatt gyorsan ki is alakul a vita, hogy tulajdonképpen mi is látható rajtuk pontosan. Ez a helyzet azzal a képpel is, amit a Benonwine nevű felhasználó osztott meg a Twitteren – számol be róla a HVG.

 

A felhasználó egy fekete-fehér vonalaból álló kört osztott meg, melynek közepén halványan egy számsor is látható. Eddig még rendben is van a dolog, a felhasználók azonban arról kezdtek el vitatkozni, hogy vajon milyen szám látható a képen.

 

 

Van, aki szerint a 45283 látható a köröknél, míg mások szerint a 3452839 számsor jelenik meg. A helyzeten pedig nem könnyít az sem, hogy ha valaki közelebb hajol a képhez, vagy messzebbről akarja megnézni, úgy tűnik, a körök mozogni kezdenek.

 

A Science Direct szerint az, hogy ki milyen számot lát, azon múlik, hogy a szeme mennyire képes megkülönböztetni a hátteret az előtértől. Bizonyos szemmel kapcsolatos betegségek, például a szürkehályog vagy a zöldhályog befolyásolhatják az illető szemének kontrasztérzékenységét.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket