Nyitókép: YouTube/Hirado (Screenshot)

 

Nagyon veszélyes, amit Volodimir Zelenszkij elnök mondott tegnap, hogy aki fegyvert fogna, az jelentkezzen a hadseregnél vagy a rendőrségnél – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, a Nézőpont elemzője az M1-Híradóban.

 

Spöttle kifejtette: Zelenszkij ezen döntése azzal is járhat, hogy akár a szervezett bűnözés tagjai is megjelennek, felszerelik őket gépkarabélyokkal, amivel ha rálőnek az oroszokra, akkor azok nyilvánvalóan visszalőnek, így civilek halhatnak meg. Vagy pedig ezeket a fegyvereket illegális módon eladhatják Nyugat-Európában terroristáknak, amivel később támadásokat hajthatnak végre. Szavai szerint ez egy nagyon rossz döntés:

 

„Ilyen őrületet utoljára Hitler követett el a háború végnapjaiban az úgynevezett Volkssturmmal, tehát a népi rohamosztagokkal, amikor gyerekeket, idős embereket  -férfiakat, nőket – fegyvereztek fel, hogy harcoljanak az orosz (szovjet, megj.) katonák ellen, akik már körbevették Berlint. Ha meg akarja védeni a lakosságot, értelemszerűen ez a legrosszabb döntés.”

 

Körkép.sk

 hirdetes_300x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.