Nyitókép: Körkép.sk

 

Gyorsan, már a harmadik percben megszerezte a vezetést a tavaszi szezon első hazai, és egyben az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAC. A MOL Aréna 4 076 fős közönsége Krstovič góljának örülhetett, melyet  két perc múlva kis híján Andzouana révén egy másik követett.

 

A találat után leült a mérkőzés, később a vendégek előtt is adódott lehetőség. Mi több, az első félidő végén Gono kis híján egyenlített.

 

A hazai tábor az első játékrészben nem feledkezett meg a Bundesligába, az Union Berlinbe szerződött Schäfer András elbúcsúztatásáról sem, akinek egy „Köszönjük, Andris!” több méteres molinóval köszönték meg a csapatnak nyújtott teljesítményét.

 hirdetes_810x300  

 

Amilyen álomszerzűen kezdődött a találkozó, olyan álomszerűen folytatódott a második félidő, de ezúttal a vendégeknek. A 48. percben egy, a hazai kapu előtti hárítást követően Rusnák reagált leggyorsabban a lepattanóra, és átlövésből szél góllal egyenlített.

 

A folytatásban nem játszott jól a DAC, többször csoportosfüttyszó is fel-felhangzott a lelátóról. Az elégedetlenkedő szurkolókat végül Krstovič második találata hallgattatta el a 68. percben. Majd  a folytatásban kis híján tizenegyest ítéltek meg a DAC számára, de bár mindenki kezezést látott a vendégek részéről, a VAR nem ítélt büntetőt. Mindez azonban nem zavarta Krstovičot, aki a 82. percben fejjel megszerezte armadik találatát, beállítva a 3:1-es végeredményt.

 

 

A DAC győzelmével az alapszakasz utolsó mérkőzésén megszerezte a negyedik helyet. A folytatásban, a felsőházi küzdelmekben Rózsahelyre látogat.

 

 

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – MŠK ZSOLNA 3:1 (1:0)

 

Fortuna Liga, 22. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022.02.26., 17:00
Játékvezetők: Smolák – Poláček, Weiss
Nézőszám: 4076
Góllövők: 3., 68., 83. Krstović, ill. Rusnák
Sárga lap: 76. Nebyla, 78. Pinto, 84. Joao Janeiro (edző)
DAC: Ricardo – Pinto, Kružliak (K), Muhamedbegovic, Davis – Andzouana (58. Veselovský), Nebyla (78. Dimun), Balić, Sharani – Hahn (69. Andrezinho), Krstović
Zsolna: Petráš – Rusnák, Kopas (K), Nemčík, Owusu – Slebodník (73. Sauer), Mráz, Gono – Ďuriš, Mashike (57. Jánošík), Iľko

 

A mérkőzés statisztikája:

 

Labdatartás: 48% : 52%
Lövések: kapura: 7:3, mellé: 4:8
Szabadrúgás: 13:10
Szöglet: 6:8
Les: 1:3

 

 

Körkép.sk/dac1904.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!