Potápi: az egész magyar nemzet összefogott az ukrajnai bajbajutottakért - Körkép.sk
Gedeon, Johanna
  • HUF: 386.07
  • USD: 1.08
  • 1 °C
  • 11 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Potápi: az egész magyar nemzet összefogott az ukrajnai bajbajutottakért

Potápi Árpád János bejelentette: a határon túli területeken zajló gyűjtéseket összehangolják.

Nyitókép: Facebook (reprofoto)

 

Az egész magyar nemzet összefogott az ukrajnai bajbajutottakért – nyilatkozta közösségi oldalán közzétett videóüzenetében Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

 

Az államtitkár úgy fogalmazott:

 

„Mély aggodalomra ad okot, hogy a szomszédunkban háború zajlik. Jó érzés ugyanakkor látni azt, hogy nemcsak Magyarország, hanem a teljes Kárpát-medence, sőt, a diaszpóra magyarsága is összefogott a kárpátaljai magyarok, valamint az Ukrajnából menekülők megsegítéséért.”

SJE Nyílt nap

 

Potápi Árpád János bejelentette: a határon túli területeken zajló gyűjtéseket összehangolják. Ismertette:

 

„Telefonon egyeztettem a külhoni magyar közösségek vezetőivel: Brenzovics Lászlóval, Kelemen Hunorral, Pásztor Istvánnal, Forró Krisztiánnal, Horváth Ferenccel és Jankovics Róberttel, valamint sikerült elérnünk a Magyar Diaszpóra Tanács regionális elnökeit is.”

 

Hozzátette:

 

„Döntés született arról, hogy a határon túli területeken zajló gyűjtéseket és segítő akciókat összehangoljuk. A határon túli felajánlásokból, gyűjtésekből befolyt összegeket a magyar kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramba küldjük, a nem pénzbeli adományokat pedig a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül juttatjuk el a bajbajutottaknak.”

 

Az államtitkár kiemelte: a cél az, hogy a segítség minél gyorsabban és hatékonyabban jusson el azokhoz, akiknek szükségük van rá.

 

Potápi Árpád János videóüzenete végén kiemelte:

 

„Egyetlen kárpátaljai magyar és egyetlen ukrajnai bajbajutott sincs egyedül! Magyarországra és a magyar nemzetre mindnyájan számíthatnak!”

 

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket