Nyitókép: Twitter/CIT

 

Az orosz vezérkar szerdai közlése szerint ezidáig 498 orosz katona vesztette életét a múlt hét csütörtökön kezdődött ukrajnai invázió óta. Ez az első alkalom, hogy Moszkva hivatalosan konkrét számokkal nyilatkozik saját veszteségeiről.

 

„Már 498 orosz katona veszítette életét szolgálatteljesítés közben.”

 

– mondta Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője az állami televízió által sugárzott közleményben, amelyet az AFP hírügynökség idézett. Hozzátette: az orosz fegyveres erők további 1597 tagja sebesült meg.

 

Konasenkov azt is elmondta, hogy az orosz védelmi minisztérium oktatási intézményeinek katonái illetve kadétjai nem vesznek részt ebben a „különleges katonai műveletben”. Egyben hazugságnak, „centralizált félretájékoztatásnak” nevezte azokat az ukrán jelentéseket, amelyek szerint Oroszországnak sokkal nagyobb veszteségei lennének.

 hirdetes_810x300  

 

Az ukrán fegyveres erők, amelyek folyamatosan frissítik az orosz veszteségeket, azt állítják, hogy az orosz támadók eddig 5840 véres áldozatot veszítettek. Kijev azonban nem részletezte eddig, kik voltak az áldozatok. Függelten forrással szintén nem bizonyíthatóak ezek a számok.

 

Kijev ezen felül szerdán közölte, hogy az invázió kezdete óta 2000 ukrán civil halt meg, katonai veszteségeiről azonban hallgat.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!