Nyitókép: dziennikbaltycki.pl

 

Frissítve: Március 9., 08.38 Lengyelország bejelentette, hogy kész átadni az USA-nak az összes saját MiG-29-es vadászgépét. Pont ezekre jelentkezett be a napokban Zelenszkij ukrán államfő, akinek országa orosz támadás alatt áll.

 

„A kormány és az államfő megbeszélése után Lengyelország kész azonnal és ingyen áthelyezni saját MiG-29-es vadászgépeit a Ramstein támaszpontra, és átadni őket az Amerikai Egyesült Államok számára,“

 

jelentette be a lengyel külügyminisztérium.

 

 hirdetes_810x300  

A gazeta.pl portál szerint ez azt jelenti, hogy a NATO továbbítja majd a repülőgépeket Ukrajnának, melynek hadserege szintén ezekkel a vadászgépekkel repül.

 

Varsó egyúttal felszólította a NATO azon tagországait, akik MiG-29-es vadászgépekkel is repülnek, hogy cselekedjenek hasonlóan. Szlovákiának és Bulgáriának szintén vannak ilyen repülőgépei.

 

Lengyelország egyúttal arra kérte az USA-t, hogy a MiG-ek helyett adjanak nekik hasonló, használt repülőgépeket. Az elmúlt napokban ezzel kapcsolatban amerikai F-16-osokról szóltak a híradások, melyeket szintén használ a lengyel hadsereg.

 

Frissítve: Az amerikaiak szerda reggeli nyilatkozata szerint meglepte őket a lengyelek nyilvános felajánlása. Részletek ITT

 

DenníkN/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.