Nyitókép: SITA/AP Photo/Efrem Lukatsky

 

A brit védelmi minisztérium saját hírszerzői információira hivatkozva azt írja, hogy Oroszország továbbra is teljesen alaptalanul vádolja Ukrajnát azzal, hogy Kijev vegyi, vagy biológiai támadásra készülne.

 

A Sky News által megszerzett, a védelmi tárca részéről a háborúval kapcsolatban rendszeresen közzétett jelentésben az áll, hogy elképzelhető, hogy Oroszország kémiai és biológiai fegyver bevetését tervezi, hogy aztán a másik felet vádolhassa meg vele.

 

A britek szerint a megrendezett támadás úgy nézhetne ki, mintha ukrán ügynököket vagy fegyvereket fognának el kitalált bizonyítékokkal arról, hogy Ukrajna ilyen támadást készített elő.

 hirdetes_300x300  

 

A minisztérium szerint szinte biztos, hogy széleskörű álhírterjesztés kísérné az egész akciót annak érdekében, hogy a ködösítésben lehetetlen legyen kibogozni a valódi elkövetőket és hátterüket.

 

Brit és amerikai hírszerző források egybehangzóan állítják, hogy az orosz támadás bár hétvégén előremozdult, mostanra ismét megállt. Arról számolnak be, hogy az oroszok nagy katonai konvoja 15 kilométerre lehet Kijev központjától.

 

Ugyanezen forrás arról számol be, hogy az oroszok eddig 900 rakétát lőttek ki, de nem lehet egyértelműen állítani, hogy az ukrán légteret már kizárólag az oroszok felügyelnék.

 

Jen Psaki Fehér házi szóvivő keddre virradó reggel arról beszélt, hogy nem látnak arra utaló bizonyítékokat, hogy Vlagyimír Putyin tervezné a február 24-én kirobbantott ukrajnai konfliktus leállítását.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!