Nyitókép: SITA

 

A Nagymegyer és a Medve közötti útszakaszt a Szlovákiából Győr felé utazók veszik igénybe. A szétrepedt, kátyús úttesten már jelentősen érzékelhető az idő fogaskereke. Az útvonalat a helyiek csak a zötyögős/hepehupás csallóközi útszakaszként ismerik.

 

A Nagymegyertől Csilizradványig vezető útszakasz egy részét most a közeljövőben korszerűsítik – adta hírül a közlekedésügyi minisztérium.

 

Az érintett útvonal. (Kép: mojebillboardy.sk)

 

 hirdetes_810x300  

„Fokozatosan azon dolgozunk, hogy a már élettartamuk vége felé járó útszakaszokat korszerűsítsük, ezzel is növelve a gépkocsivezetők kényelmét. A régi betonutak jelentősen károsítják a lengéscsillapítókat és a keréktárcsákat, ami ütközésekhez vezethet, ezért az átfogó korszerűsítés biztonsági szempontból is nagyon fontos”

 

– mondta Andrej Doležal közlekedési miniszter.

 

A minisztérium közlése szerint a korszerűsítésben a Nagymegyer és Csilizradvány közötti 6 km hosszú út, továbbá 3 kereszteződés, valamint 2 híd rekonstrukciója is tervben van. A munka előreláthatólag 14 hónapot vesz igénybe. A munkálatok becsült értéke 9,7 millió euró, amelyet főként uniós alapokból kíván finanszírozni a szaktárca.

 

Mindop.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.