Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Oroszország jegyzékben közölte Csehországgal, hogy az engedélye nélkül nem adhat át szovjet haditechnikát

A csehek szerint az oroszok „badarságokat” beszélnek- nincs záradék, ami tiltja a fegyverek átadását.

Nyitókép: Flickr

 

Az Orosz Föderáció hivatalos jegyzékben közölte Csehországgal, hogy Moszkva engedélye nélkül nem adhat el vagy át semmilyen egykori szovjet haditechnikát egy harmadik országnak – tájékoztatott Ján Lipavský cseh külügyminiszter szombaton. Szerinte az oroszok jegyzéke „badarság”, ezért a cseh tárca nem reagál rá.

 

Lipavský kijelentette, hogy az ilyen esetekre nincs semmiféle záradék. A  cseh külügyminisztérium szóvivője egyben megerősítette, hogy Prága nem válaszol a jegyzékre, mert az „badarság”.

 

Mint ismeretes, a Cseh Köztársaság fegyverekkel és egyéb katonai felszereléssel látja el Ukrajnát. Prága április 6-án 1,1 milliárd cseh korona (45 millió euró) értékben küldött hadianyagot, majd önjáró tarackokat és csehszlovák gyártású RM-70 Grad rakétatüzérséget is szállított az ukránoknak. A Wall Street Journal múlt kedden arról írt, hogy Csehország ezen felül több mint egy tucat modernizált szovjet T-72M harckocsit is átadott Kijevnek.

 

Teraz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Kósa Zoltán
2022. ápr. 17. 06:21

Az ördög a részletekben rejlik. Tipikus szláv mentalitás, hogy nem számít ki mennyit veszít, ha én nyerek rajta. Nagyon messze nem is kell elmenni a történelemben. Elég megnézni a világháborúkat, kik voltak, akik úgymond azok, akik a legtöbbet szenvedték és kaparintottak jóvátételezésül. A háborúk végeztével pedig még azóta is küzdenek lekiismeretükkel, mert mi más lenne az oka, hogy azóta is bizonygatják saját vélt igazukat. Most Ukrajnán lehet hosszú távon a legtöbbet szerezni, ugyanazt teszik, mint az USA csak kicsiben. Hangzatos szavak, fegyverek, uszítás. Lassan el lehet majd mondani, hogy, ha bűnbak fog kelleni, az ismét Magyarország lesz, mert nem hódolt be a Árésznek. A béke itt senkit nem érdekel, éppen úgy, mint ahogyan az ukrán nép sem.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket