Júlia, Rita
  • HUF: 384.59
  • USD: 1.06
  • 13 °C
  • 25 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

A Netflix szerint 100 millióan ingyen nézik a műsoraikat, ezért kell szigorítani

A jelszómegosztás kiterjedt jelensége miatt a Netflix szigorít működésén. Meg lehet osztani a Netflixet, csak...

Nyitókép: archív

 

A Netflix saját számításai szerint rengeteg olyan háztartás van, ahol azért tudnak netflixezni, mert valaki megosztja az ott lakókkal a fiókját. Ez azonban szabályellenes, számol be róla a HVG.

 

A legnépszerűbb streamingszolgáltató, a Netflix márciusban közölte, hogy a jelszómegosztás kiterjedt jelensége miatt szigorít működésén. Úgy vélik ugyanis, hogy a felhasználók ezzel alapjaiban akadályozzák az új műsorok elkészültét, és persze a cég sem tud úgy növekedni, ahogy szeretne.

 

Egy új, a részvényeseknek küldött levelében a vállalat azt is megosztotta, hogy a platformot nagyjából 222 millió háztartás használja a szabályoknak megfelelően, vagyis ők fizetnek érte.

 

További 100 millió háztartás viszont nem követi ezt a példát – ők a jelszómegosztás miatt tudnak sorozatokat és filmeket nézni.

 

100 millió háztartásból 30 millió az Egyesült Államokban és Kanadában található, a többiről azonban nincs ilyen kiterjedt adat.

 

A jelszómegosztással kapcsolatban azt érdemes tudni, hogy egy Netflix-fiókot egy háztartáson belül legális megosztani egy másik felhasználóval. Ha azonban olyasvalaki is hozzáfér a profilhoz, aki nem a fióktulajdonossal együtt él, az már szabályellenes. És épp ez az, ami a Netflix vezetőségét annyira zavarja.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket