Nyitókép: Pixabay/”Geralt”

 

Egy lengyel történész azzal vádolta meg a kormányzó Német Szociáldemokrata Pártot (SPD), hogy régóta „maffiaszerű” kapcsolatokat ápol Oroszországgal, és csak úgy tesz, mintha segítene Ukrajnának – írja a wirtualnemedia.pl weboldal.

 

Bogdan Musiał történészprofesszor a PAP lengyel állami hírügynökségnek adott interjújában azt mondta: míg az SPD koalíciós partnerei, a Zöldek és a liberális FDP támogatják Ukrajna nehézfegyverekkel való ellátását, Olaf Scholz kancellár sorozatosan gátolja az ilyen lépéseket.

 

Olaf Scholz: Nem engedhetjük az atomháború kitörését

 hirdetes_810x300  

 

Musiał szerint ez az álláspont abból a tényből fakad, hogy az SPD magas rangú tagjai szorosan együttműködtek olyan orosz energiavállalatokkal, mint a Gazprom, és lobbiztak az Északi Áramlat 2 gázvezeték és hasonló projektek mellett.

 

(A túlbuzgó russzofób lengyelek csak azt felejtik el, hogy Scholz azon kevés politikusok közé tartozik, akik objektívebben próbálják szemlélni az eseményeket és világosan rámutatnak, hogy a „fegyverrel békét” nevezetű projekt könnyen gombafelhős háborút hozhat – és aztán már késő lesz sírni, megj.]

 

Via Polskieradio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.