A La Liga a Spanyol labdarúgás legmagasabb osztálya, ahol gyakoriak a rendkívül izgalmas futball mérkőzések. Világszinten ismert labdarúgó csapatok vezetik az élvonalat a La Liga neve alatt, így érdemes megjegyezni ezt a nevet. Nagyon sokan azonban amellett, hogy élvezettel nézik végig a focimeccseket, szeretnek fogadni is rájuk, amit legegyszerűbben online formában tudnak megtenni. Épp ezért is működik rengeteg sportfogadó iroda az online térben, és aki esetleg a labdarúgás világában akár több csapatra is szeretné megtenni a tétjét, a CampoBet magyar oldalán ezt igen könnyen meg is tehet.

 

A sportágválaszték az oldalon nem olyan bőséges, mint egy vezető bukméker irodánál, azonban a leghíresebb sportágak mind megtalálhatóak, mint a labdarúgás, röplabda, kosárlabda, tenisz, golf, boksz, kézilabda. Egy-két érdekességgel is lehet találkozni, mint a síugrás, vitorlázás vagy az E-sportok, de ennél szélesebb választékra nem számíthatunk. Azonban akik például a La Ligára szeretnének fogadást tenni, vagy a felsorolt sportágak közül érdeklődik valamelyik iránt, annak teljesen megfelelő lehet az oldal felhozatala és a sportfogadási piacok is. Emellett a sportfogadásokat akár élő fogadásként is meg lehet tenni.

 

A La Ligát a televízióban is követni lehet minden alkalommal, hisz egy jelentős eseményről van szó. Minden csapat igyekszik kollektívan elnyerni a La Liga címet, azonban ennél nagyobb terveik is vannak. Nagy presztízst és hírnevet jelenthet a focistáknak, ha felkerülnek a góllövőlista tetejére is.

 

 hirdetes_810x300  

Ennek a listának az előző szezonban Lional Messi volt az első helyén, amikor is 35 lövésből 30-szor talált be a kapuba, ezzel 7 góllal előzte meg az utána következőket. Messi hatalmas karriert futott be a Barcelona csapatában, és a 2021/2022-es szezonra is őt vélik a legesélyesebb játékosnak ehhez a címhez. Azonban a játékos átigazolása a Paris Saint-Germainhoz most esélyt enged más játékosoknak arra, hogy elnyerhessék az ezzel a címmel járó hírnevet.

 

De nézzük is meg, hogy kik a La Liga eddigi góllövőlistájának a csúcstartói;

 

  • Lionel Messi (Barcelona)
  • Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
  • Telmo Zarra (Athletic Bilbao)
  • Hugo Sanchez (Atletico Madrid, Real Madrid)
  • Raul (Real Madrid)
  • Alfredo Di Stefano (Real Madrid, Espanyol)
  • Cesar Rodriguez (Granada, Barcelona, Elche)
  • Quini (Sporting Gijon, Barcelona)
  • Pahino (Celta Vigo, Real Madrid, Deportivo La Coruna)
  • Edmundo Suarez (Valencia, Alcoyano)

 

A másik csapat azonban nem tántorítja el Lionel Messit attól, hogy újabb célokat tűzzön ki magának, az idei szezonban az 500 gólt szabta ki határnak, amin szeretne átlépni. Ha sikerül neki, azzal hatalmas előnyre tehetne szert és bebiztosítaná magának a helyét a ranglistán. Messi jelenleg 474 góllal büszkélkedhet.

 

A lista második helyén álló Cristiano Ronaldo, aki egykoron nagy riválisa volt a Real Madridban Messinek, 311 góllal került a legjobb játékos alá. A Real Madrid és a Barcelona nagy hírnévnek örvendő csapatok, ahol számos játékos megfordult már a listán szereplő nevek közül is. Mindössze két játékos, Telmo Zarra és Edmundo Suarez az egyedüliek, akik ezeken a csapatokon kívül szereztek helyet maguknak.

 

Az elmúlt 10 szezonból 7-szer lett Lional Messi listavezető, emellett kétszer találkozhatunk Cristiano Ronaldo nevével, a 2015/2016-os szezonban pedig Luis Suarez lett ennek a címnek a nyertese a Barcelona csapatában. Azonban, ha távolabbra tekintünk, Telmo Zarra, Alfredo Di Stefano, Quini és Hugo Sanchez is többször került fel a listára, sőt, utánuk a magyar játékos, Puskás Ferenc is négyszer került fel.

 

De hogy mivel is jár ez a kitüntetés? Természetesen hírnevet ad a futball világában, de emellett a Trofeo Pichichi díjjal tüntetik ki az első helyezettet, amely díjat a 29 évesen elhunyt Athletic Bilbao játékosa után neveztek el. Rafael Moreno Aranzadi, becenevén Pichichi a 20. század nagy játékosa volt, a díjat pedig 1953-ban nevezték el utána.

 

Nagy izgalmakkal állnak szemben a futball rajongói ebben a szezonban is, hisz kérdéses, ezúttal ki kerülhet a lista tetejére? Érdemes követni a meccseket, ha pedig valaki több izgalomra is vágyik, nyugodtan megnyithatja kedvenc sportfogadó oldalát is.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!