Nyitókép: Euronews

 

Egy alabamai fegyvergyárat látogatott meg Joe Biden. Az amerikai elnök nemrégiben újabb 33 milliárd dolláros kiegészítő finanszírozást kért a Kongresszustól Ukrajna támogatására az Oroszország elleni háborúban.

 

A fegyvergyárban mondott beszédében Biden diktátornak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt, illetve arról beszélt, hogy többek közt az Egyesült Államok támogatása teszi lehetővé az ukránoknak, hogy megvédjék magukat.

 

„Őszintén szólva, sok esetben bolondot csinálnak az orosz hadseregből. A történelem megmutatta, hogy ha nem szállsz szembe a diktátorokkal, akkor folyamatosan jönnek és jönnek. A hatalom iránti vágyuk egyre nő”

 

 hirdetes_810x300  

– fogalmazott az amerikai elnök.

A háborúról Putyin telefonbeszélgetést folytatott Emmanuel Macron francia elnökkel. Putyin azt mondta, Moszkva kész tárgyalni Kijevvel, bár az ukrán fél „következetlen, és nem hajlandó komoly munkára”.

 

Az orosz elnök kifogásolta, hogy az EU szemet huny az ukrán biztonsági erők háborús bűntettei felett, valamint azt is mondta, hogy a Nyugat segíthetne véget vetni az atrocitásoknak, például azzal, hogy leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.