Aurél
  • HUF: 419.32
  • USD: 1.00
  • 9 °C
  • 22 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

10 áldozata van a rasszista indíttatású lövöldözésnek Buffalóban

Egy fiatal fehér támadó 10 színes bőrű vásárlót lőtt le egy élelmiszerboltban.

Nyitókép: Euronews

 

10 áldozata van a rasszista indíttatású lövöldözésnek a New York állambeli Buffalóba. Egy fiatal fehér támadó 10 színes bőrű vásárlót lőtt le egy élelmiszerboltban.

 

Az FBI faji indíttatású gyűlölet-bűncselekménynek minősítette a támadást. Biden elnök belföldi terrorrizmusról beszélt, és részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak.

 

“A belföldi terrorizmus bármely formája, beleértve a visszataszító fehér nacionalista ideológia nevében elkövetett bűntettet is, ellentétes mindazzal, amit Amerikában képviselünk. A gyűlöletnek nem lehet menedéke. Minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy véget vessünk a gyűlölet által táplált belföldi terrorizmusnak”

 

– áll az elnök közleményében

Szemtanúk beszámolói szerint a támadó golyóálló mellényt viselt.

 

“ A felfegyverzett férfi kiszállt a gépjárművéből, taktikai felszerelés volt rajta, taktikai sisakot viselt, volt egy kamerája, amivel élőben közvetítette, amit csinált. Kiszállt az autójából és már a parkolóban négy embert lelőtt. Az elkövető, egy 18 éves fehér férfi, ezután bement az üzletbe és lövöldözni kezdett.”

 

– mondta Joseph Gramaglia, Buffalo rendőrfőnöke.

 

 

Az elkövetőt Payton Gendronnak hívják, 18 éves, és a New York állambeli Buffalótól körülbelül 200 mérföldre délkeletre fekvő Conklin városából érkezett a helyszínre. A szupermarket egy túlnyomórészt afroamerikaiak által lakott negyedben található, körülbelül 5 kilométerre északra Buffalo belvárosától.

 

 

A lövöldözés alig több mint egy évvel azután történt, hogy a Colorado állambeli Boulder egyik élelmiszerboltjában egy fegyveres megölt 10 embert 2021 márciusában.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket