Nyitókép: reprofoto (youtube, live)

 

Nagyszabású nemzetközi jótékonysági és háborúellenes koncertet rendeztek az Ukrajnával való szolidaritás jegyében több európai helyszínen. AMentsük meg Ukrajnát” című rendezvényen, amelyet az interneten és több országban tévén is élőben közvetítettek, a magyar köztársasági elnök is megszólalt, határozottan állást foglalva az orosz agresszióval szemben, szimbolikusan is kiállva Ukrajna mellett. 

 

„Magyarország egyértelműen elítéli az Ukrajna elleni orosz agressziót és fegyveres inváziót. Követeljük az összes háborús bűntett kivizsgálását, és méltó büntetést kérünk azokra, akik elkövették ezeket a barbár tetteket az emberiség ellen”

 

– üzente az ukrán nemzeti színekbe öltözött, kék ruhában és sárga fülbevalóban bejelentkező magyar köztársasági elnök, Novák Katalin a vasárnap esti, Ukrajna melletti jótékonysági és szolidaritási műsor közönségének.

 

 hirdetes_810x300  

A magyar köztársasági elnök csak egyike volt azoknak a magasrangú politikusoknak, akik bejelentkeztek a telemaratonba, melyet nagyjából húsz országban közvetítettek élőben a televíziók. A Save Ukraine – #StopWar című műsor az ukrán himnusz eléneklésével kezdődött. A fő programhelyszín a berlini Brandenburgi kapu előtt felállított színpad volt, ahol több együttes is fellépett, köztük az Eurovíziós Dalfesztivál friss győztese, az ukrán Kalush Orchestra.

 

A magyar köztársasági elnök a kezdés után nagyjából 110 perccel került képernyőre, a teljes műsort itt lehet visszanézni. Novák Katalin 1:52:21-nél kezd el beszélni:

 

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.