Nyitókép: origo.hu

 

Johnny Depp elsöprő győzelmet aratott Amber Heard ellen a rágalmazási perben. Minden kérdésben a javára döntött a bíróság. 15 millió dollár kártérítést kap. Heard viszontperelte Deppet, itt három kérdésből egyben adtak neki igazat, 2 millió dollárt kap. A per egyértelmű nyertese Depp: az esküdtszék szerint egykori felesége tudatosan hazudta azt, hogy Depp bántalmazta.

 

 

Április 11-én indult Johnny Depp és Amber Heard nagy nyilvánosságot kapott pere, amelynek hosszú előzménye van. A sztárpár házassága csupán két évig, 2015-től 2017-ig tartott, és már a válásuk sem ment simán, hisz Heard már akkor házastársi erőszakkal vádolta Deppet, a válókeresetet is sebekkel az arcán nyújtotta be: azt állította, hogy a világhírű színész – főleg alkohol vagy drog hatása alatt – többször bántalmazta.

 hirdetes_810x300  

 

Depp soha nem tagadta, hogy rengeteg alkoholt és drogot fogyasztott az egyébként is viharos házasságuk alatt, szerinte azonban inkább a színésznő volt az, aki többször alkalmazott fizikai erőszakot. Deppet ennek ellenére kezdték bántalmazóként számon tartani Hollywoodban, szerinte több munkától elesett a The Sun cikke miatt is, amelyben a brit bulvárlap feleségverőnek nevezte. A színész korábban a lap kiadóját is beperelte rágalmazásért, azt a pert elvesztette.

 

 

Mi történt a mostani perben?

 

A mostani tárgyalássorozat szintén rágalmazási perként indult, Heardnek ugyanis 2018-ban a Washington Postban jelent meg egy véleménycikke a családon belüli erőszakról – amelyben név szerint ugyan nem említette Deppet, de akkor már mindenki számára világos volt, hogy róla írt.

 

Időközben, a hetek óta tartó tárgyalások során a hangsúly arra tolódott, hogy valójában mi zajlott a két sztár között, valóban történt-e házassági erőszak, és ha igen, kinek a részéről.

 

A bizarr részletek

 

Heard már évek óta tartja a vádakat, miszerint volt, hogy Depp lefejelte vagy épp egy mobiltelefont vágott hozzá, egy alkalommal pedig a saját ujját vágta el, hogy vérrel írjon fel üzeneteket a falra. Depp a bíróságon eddig visszafogottan, látszólag józanul viselkedett, mindenre adott valamilyen magyarázatot. Utóbbi vádra például azt mondta, hogy nem a saját ujját vágta el, hanem Heard vágott hozzá egy vodkásüveget, amelynek a szilánkja csontig megvágta a kezét – majd a vérről a vörös festékre asszociált, az üzeneteket már azzal írta a házban.

 

Terhelő bizonyítékként került elő a színész ellen egy sms is, amelyben egy rosszul sikerült közös nyaralás után azt írta jó barátjának, Paul Bettanynek, hogy legszívesebben máglyán elégetné, majd vízbe fojtaná Heardöt – amire Depp azt válaszolta, hogy a Gyalog galopp boszorkányos jelenetére utalt, tulajdonképpen csak viccelődött.

 

Deppet aztán nemcsak az általa írt sms-ekkel, de számos hang- és videofelvétellel is szembesítették, miután mindketten rengeteg ilyet készítettek a másikról, általában terhelő célzattal, későbbi bizonyítékként. Ezek között volt olyan is, ami kifejezetten Heardre nézve volt kellemetlen, hisz az egyiken beismerte, hogy ha nem is ököllel, de megütötte Deppet, egy másikon pedig csak nevetett azon, hogy Depp őt akarja házastársi erőszakkal vádolni, hiszen férfiként úgysem hinne neki senki.

 

Depp a bíróságon egy különösen kínos sztorit is elmesélt: állítása szerint Heard egyszer egy veszekedésük után bosszúból odacsinált az ágyukba, persze a színész térfelére. Depp szerint a színésznő elment a Coachella fesztiválra, ő pedig az alatt akart összepakolni közös Los Angeles-i házukban – mire a testőre figyelmeztette, hogy ürülék van a „hitvesi” ágyban, és biztos, hogy nem a kutyáktól származik.

 

Kate Moss is felbukkant

 

Legutóbb Johnny Depp volt barátnője, Kate Moss is tanúskodott a sztár mellett az év leggusztustalanabb perében.

 

Az egykori szupermodell megvédte Deppet, azt vallotta, hogy (a pletykával ellentétben) soha nem alkalmazott ellene fizikai erőszakot:

 

„Sosem lökött meg vagy rúgott meg, sosem hajított le semmilyen lépcsőn”

 

– mondta egy jamaikai esetre utalva, amikor a viharban akartak kimenni a szállodából, de Moss megcsúszott a lépcsőn. Állítása szerint Depp nagyon is készséges volt, egyből visszavitte a szobába a fájdalmaktól szenvedő modellt, majd gyógyszert is szerzett neki.

 

Depp és Moss 1994 és 1998 között voltak együtt, a per kapcsán most a New York Post is felelevenítette szenvedélyes kapcsolatukat. A lap szerint előfordult, hogy Depp egy egész hétvégére kibérelte a Chateau Marmont nevű, legendás Los Angeles-i hotelt, csak hogy mind a 63 szobában szeretkezhessen Moss-szal, de már az első szerelmi ajándéka is egy gyémánt nyaklánc volt, amelyet a farpofái közé rejtett.

 

 

Kínos közjelenet

 

Különös incidens zavarta meg a minap Johnny Depp és Amber Heard rágalmazási perét: egy nő egyszer csak felállt egy babával a kezében, és kijelentette, hogy Depp a gyerek apja. A nő a tárgyalóteremben a karzaton ült, majd hirtelen felállt, és szemtanúk szerint először csak ennyit mondott:

 

„Johnny, szeretlek, a lelkünk össze van kötve”

 

– mire Depp azt hitte, egy rajongójáról van szó, gyanútlanul integetett neki. A nő ekkor feltartotta a kezében lévő babát, és közölte:

 

„Ez a gyerek a tiéd”.

 

A nőt hamar kivezették a tárgyalóteremből, később azonban kiderült, csak viccnek szánta az egészet. Mint a Law & Crime csatornának elmondta, a férjével előre megbeszélte az akciót, úgy gondolták, jó poén lesz ezzel előállni a bíróságon.

 

 

Amber Heard csalódott

 

Heard lehunyt szemmel hallgatta, amikor felolvasták az ítéletet. Depp nem volt jelen a bíróságon.

 

Heard közleményében tudatta, hogy „szíve megszakadt” az ítélet miatt, rettentő csalódott és volt férje hatalmát, befolyását emlegette.

 

„Még inkább csalódott vagyok amiatt, hogy ez az ítélet mit jelent más nők számára”

 

– folytatta.

 

 

Origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.