Nyitókép: SITA/AP Photo/Natacha Pisarenko

 

Nagy hatótávolságú rakétákat küld Ukrajnába az Egyesült Királyság, azt egyelőre nem közölték, hogy pontosan hány M270-es rakétarendszerről van szó.

 

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy kiterjesztik célpontjaikat, ha a Nyugat nagy hatótávolságú fegyvereket küld Ukrajnába. Az Egyesült Államok nem sokkal a britek előtt jelentette be, hogy rakétarendszert bocsát az ukránok rendelkezésére, hogy így segítse a védekezést.

 

Kijevben a vasútinfrastruktúra szenvedte el a a legnagyobb károkat az orosz rakéták vasárnap hajnali becsapódásakor. A Kreml állítása szerint egy Európából szállított tankokkal teli terület volt a célpont. Több hónap szünet után ez volt az első légicsapás főváros ellen.

 hirdetes_300x300  

 

Az ukrán elnök közben a délekeleten fekvő Zaporizzsjába látogatott, ahol belső menekültekkel találkozott.

 

A brit kormány jogászokból és rendőrökből álló szakértői csoportot is felajánlott az Ukrajnában elkövetett állítólagos orosz háborús bűnöket vizsgáló főügyész munkájának segítségére. A Nemzetközi Büntetőbíróság már megkezdte a vizsgálatot olyan magas rangú orosz tisztviselők ellen, akiket háborús bűnökért, emberiesség elleni bűncselekményekért vagy népirtásért tartanak felelősnek.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!