Nyitókép: Ethey Katz facebook (reprofoto)

 

A természet ismét megmutatta erejét. Az erős szél háztetőket tépett fel és fákat csavart ki.

 

Leginkább a Rimaszombatban és környékén élők riasztották a tűzoltókat. A hatóságok most is a károk elhárításán dolgoznak.

 

Az erős szél és a kiadós eső a legnagyobb kárt a Körút (Okružná) utcában található iskolán ejtette, melynek letépte a tetejét. De családi házak és a helyi futballstadion is károkat szenvedett.

 hirdetes_300x300  

 

 

A tűzoltókat eddig 16 esetben riasztották, főleg kidőlt fákhoz és családi házakon, gépkocsikon történt károk miatt. Több kiszállás továbbra is tart, személyi sérülésről egyelőre nem érkezett hír.

 

Nyitrán szintén gondokat okozott a rengeteg csapadék. A hírek szupercella kialakulásáról is szólnak, mely szintén pusztítást végzett. Fákat csavart ki, a Galgóci úton pedig az erős szél levitte az egyik családi ház tetejét, mely az úton landolt. Az útszakasz jó ideig járhatatlan volt. Több helyszínen még dolgoznak a tűzoltók.

 

Foto: railpage.net
Kép forrása: imeteo.sk

 

Magyarország felé jelenleg csak kerülővel járnak a vonatok. A komoly esőzés miatt ugyanis Nagymaros és Zebegény között az elmozdult föld ráesett a sínekre, járhatatlanná téve a szakaszt Szob és Nagymaros között. A járatok jelenleg Rajka felé, kerülővel járnak, egyes szerelvényeket pedig Komárom irányába térítettek el.

 

Több városban, köztük Budapesten, Pécsett és Esztergomban is komoly gondokat okoz a kiadós eső.

 

 

SITA/Körkép.sk/imeteo.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!