Nyitókép: Körkép.sk

 

Pénteken, június 10-én hivatalosan is megkezdődött az október 29-én sorra kerülő őszi összevont helyhatósági és megyei választások előtti kampány.

 

Ma jelent meg ugyanis a Törvénytárban a választás hivatalos időpontja. A választási kampány 48 órával a választások előtt ér véget.

 

Egy-egy politikai párt legfeljebb 1,5 millió eurót költhet hivatalosan kampányra. Az egyes jelöltekre fordítható összeg nagysága attól függ, ki milyen funkcióért indul.

 hirdetes_810x300  

 

Fontos időpont még ezzel kapcsolatban július 20-a. Eddig kell ugyanis létrehozni a választási körzeteket és a képviselőjelöltek számát.

 

Ami a magyar jelölteket illeti, a Szövetség-Aliancia egyelőre nem tudott megegyezni mindenütt a jelölteket illetően. Az ezzel kapcsolatos végső döntést június végéig ígérte.

 

A sajtóba kiszivárgott előzetes, végső névlistának egyáltalán nem tekinthető névlista így néz ki:

 

MKP lista:

kiemelt-telepulesek-listaja-mkp

 

Most-Híd lista:

kiemelt-telepulesek-listaja-most-hid

 

Összefogás lista:

kiemelt-telepulesek-listaja-osszefogas

 

A táblázat azt mutatja, hogy hol, melyik település melyik platform számára kiemelt, és ott ki lesz a várható jelölt, illetve ki tölti be jelenleg a polgármesteri széket.

 

Korábban a Körkép.sk podcast adásában Berényi József megerősítette, hogy szeretne megyefőnök-jelölt lenni Nagyszombat megyében.

 

 

Nyitra megyében szintén magyar megyefőnök-jelölt várható, értesüléseink szerint erre a legnagyobb esélye Csenger Tibornak van. Farkas Iván megyei frakcióvezető favoritja azonban inkább Becse Norbert.

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!