Nyitókép: alegretetudo.com.br

 

A legutóbbi népszámlálás adatai alapján 2021 január 1-vel Szlovákiában mintegy 2,7 millió férfi élt, közülük 1,4 millió tekinthető apának. Azaz, legalább 1 élve született gyermekük van.

 

A legtöbb apa az Eperjesi kerületben él.

 

Regionális összehasonlításban az országon belül a legtöbb apa az Eperjesi kerületben (az összlétszám 14,5 százaléka) és a Kassai kerületben (14 százalék) él. Ami természetes, hiszen ez a két kerület lakosságarányát tekintve a két legnépesebb, és itt él a legtöbb férfi is. 13 százalék körüli aránnyal rendelkezik a Nyitrai, Zsolna és Pozsonyi kerület is. 12 százalék az apák aránya a Besztercebányai kerületben, 11 százalék pedig a Trencséni és a Nagyszombati kerületben.

 hirdetes_810x300  

 

A férfiak apák akarnak lenni

 

Az életkor azt mutatja, hogy a 65 év feletti férfiak szinte mint apák is. A 65 év feletti férfiak több mint 90 százalékának van gyereke. A 43 év feletti férfiaknál ez az arány több mint 75 százalék. A 33 év feletti férfiaknál pedig 50 százalék.

 

Az ideális a két gyerek

 

A gyermekek számát tekintve a legelterjedtebb az apáknál az, hogy két gyermekük van (47 százalék.) 25 százalékuk pedig egy gyermekkel rendelkezik.

 

Június harmadik vasárnapján ünnepeljük az Apák napját Szlovákiában.

 

Statisztikai Hivatal, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!